På international mission for gennemsigtighed og glade kunder i mindre timebaserede virksomheder

Fra en ombygget grisestald på Danstruplund i Fredensborg kommune er en lille iværksættervirksomhed på vej til det internationale marked, blandt andet med hjælp fra Copenhagen Business Hub – Erhvervshus Hovedstaden. Produktet er en webbaseret platform Effihub, som hjælper andre iværksættere og mindre virksomheder med noget så fundamentalt som styring og fakturering af tid, men på en ny, transparent måde, der opbygger tillid og giver glade kunder.

effihub 800x300

(foto: Effihub)


Iværksættere og ejere af mindre virksomheder har typisk mange kasketter på – også nogle, der sidder så umage placeret, at det føles som en pestilens i dagligdagen. Men hvad hvis fakturering af timer og styring af tid kunne gøres lige så nemt og enkelt som at søge efter det seneste hit på Spotify? Og hvad hvis din kunde hele tiden kunne følge med i, hvad tiden blev brugt på og altid havde overblik over status på sit klippekort hos dig? Ville du få mere tid til dét, du virkelig brænder for – og ville du få mere tilfredse kunder? Det er der meget, der tyder på, når man hører om det forretningseventyr, Effihub er blevet for iværksætterparret Cathrine og Thomas Herskind-Carlsen og co-founder Michal Dobroczynski.

Det skaber troværdighed, og der er ingen tvivl om, at transparens vil være et konkurrenceparameter for mange

”Ofte kæmper man som iværksætter for at få den gode idé – her kom den til os ad bagvejen så at sige. Vores kunder ville simpelthen gerne have det system, vi havde udviklet og brugte internt til at afregne timer med vores it-udvikler og som klippekortordning for vores kunder,” fortæller Cathrine Herskind-Carlsen om det nye system Effihub.

Transparens får tillid og kundetilfredshed til at vokse

Effihub skaber transparens, så kunder kan følge med i timeforbruget. Samtidig gør klippekortet det muligt for en virksomhed at fakturere enheder eller tid helt efter eget valg; fx et kursus eller angivelse af tid helt ned til ét minut. Det viste sig at være efterspurgt hos både webdesignere, jurister, freelance grafikere, journalister, mv. Kort sagt, virksomheder, der sælger konsulentydelser i tid. Og typisk iværksætterfirmaer og mindre virksomheder.

Effihub - thomas og Cathrine
(Foundere Thomas Herskind-Carlsen og Cathrine Herskind-Carlsen – Foto: Effihub)

Et hul i markedet – også internationalt

At trekløveret skulle udvikle et timestyringssystem, lå ikke umiddelbart i kortene. Men da hullet i markedet viste sig, slog de til og har nu gjort systemet tilgængeligt for andre iværksættere. Time- og faktureringssystemer findes allerede, mens klippekortmuligheden for det meste kun findes som et hjørne i store forkromede systemer, der kan alt muligt andet, som ikke er relevant for små virksomheder.

Effihub er derfor bygget stramt op omkring kerneydelsen; at vise kunden præcist hvad tiden er brugt på, at sælge konsulenttid i klippekort og at gøre faktureringsdelen med virksomhedens regnskabssystem nem. Det gør, at små virksomheders behov dækkes, og at prisen kan holdes på et rimeligt niveau.

Brede kompetencer og dyb indsigt hjalp os videre

Hos Copenhagen Business Hub har forretningsudvikler Susanne Krogh Pedersen været med på sidelinjen på det meste af rejsen og har løbende hjulpet med værktøjer, sparring og rådgivning.

”Susanne har været en fantastisk støtte og hjælp,” siger Cathrine og fortsætter: ”Hun er god til at se muligheder og lige komme med de rigtige input, kontaktpersoner eller værktøjer, der hjælper os skridtet videre. Og så har hun en utrolig god energi, man ikke kan undgå at blive smittet af. Hun ringer og følger op og har et dybt kendskab til vores forretning. Takket være Susanne har vi nu også en partnerskabsaftale klar, som skal bruges i vores globale lancering.”

Troværdighed og transparens er fremtidens vigtige konkurrenceparametre

”Særligt i USA er det at drive en transparent virksomhed allerede udbredt. Det kan være ved at vise kunden præcis, hvad den fakturerede tid er gået med, hvor produkter kommer fra, hvordan ting produceres, og hvad ansatte får i løn. Det skaber troværdighed, og der er ingen tvivl om, at transparens vil være et konkurrenceparameter for mange”, fortæller Cathrine om baggrunden for, at de nu planlægger at gå internationalt med systemet.

effihub Cathrine Herskind-Carlsen
(Co-founder, Cathrine Herskind-Carlsen – Foto: Effihub)

Læs mere om Effihub her.

Vil du vide mere om digitalisering?

/file/676567/ikon-mail.gifFind konsulenter, viden, tilbud og cases om emnet: Digitalisering

Find mere om digitalisering

Vil du vide mere om iværksætteri?

Find konsulenter, viden, tilbud og cases om emnet iværksætteri..

Find mere om iværksætteri

Kontakt vores digitaliseringsteam

Få hjælp nu
kontakt os her
(sætter cookie)