Rudolph Care startede ud fra en bæredygtig beslutning

Nogle virksomheder tilstræber at gøre dele af sin strategi eller produktion bæredygtig. Andre virksomheder har bæredygtighed som eksistentielt udgangspunkt for alle strategiske valg.

Robert Kirstejn Schmidt, Head of Sustainability, giver dig her et indblik i, hvordan bæredygtighed er grundlaget for Rudolph Care

Rudolph Care Robert

Robert Kirstejn Schmidt, Head of Sustainability i Rudolph Care

Mere end et vigtigt bær

Virksomheden Rudolph Care opstod ud fra en ambition om at skabe økologisk, bæredygtig, certificeret skønhedspleje.
Bag ambitionen stod og står ejer og frontperson, Andrea Elisabeth Rudolph, der her 14 år efter opstarten stadig fokuserer på luksuriøse produkter, med god effekt og en gennemgribende bæredygtig tilgang til alt fra råvarer, produktion og til leverandørkæden i de lokalsamfund, hvor de naturlige ingredienser høstes.

Med udgangspunkt i stjerneingrediensen, det brasilianske vidunderbær Acai fra Amazonas regnskov, som Rudolph Care har bygget sin succes på.

Robert Kirstejn Schmidt, Head of Sustainability i Rudolph Care, forklarer:

Udfordringen var ikke blot at skabe produkter uden skadelig kemi. De skulle samtidig være af høj kvalitet, effektfulde og skabt ud fra sporbare, bæredygtige processer i alle led og ingredienser. Udgangspunktet i RC har altså altid været viljen til gennemgribende bæredygtighed - og det er stadig vores udgangspunkt i alle de valg, vi træffer. Med respekt for hvad der til enhver tid er muligt, for en virksomhed af vores størrelse”, forklarer han.

Det betyder blandt andet, at Rudolph Care investerer tilbage i de nærområder og mennesker, der forsyner virksomheden med de virksomme bær og andre ingredienser i produkterne. F.eks. i Brasilien, hvor Rudolph Care hjælper lokale bønder med at bygge en bæredygtig planteskole og øge mulighederne få en sekundær indtægt, hvis Acai-høsten skulle svigte.

Rudolph Care - produkter

Hele tanken om at investere i fremtiden er central i virksomheden og grundlaget for sloganet ”Since 2009, for generations to come”.

”Bæredygtighed handler om at se ud over sig selv og lige der, hvor vi står nu og betragter. At se sine handlinger i et globalt perspektiv. Det kan lyde frelst, men det kan og skal også være en god forretning Rudolph Care udvikler sig - ikke kun for os, men også for bønderne, der plukker acai-bærene. Det kræver strategisk vilje at lade bæredygtighed gennemsyre hele virksomheden - fra bestyrelse til bønderne i Amazonas - det kræver et stædigt, grundlæggende mind set om at VILLE bæredygtighed, og det har vi”, siger Robert Kirstejn Schmidt.

Det kræver strategisk vilje at lade bæredygtighed gennemsyre hele virksomheden - fra bestyrelse til bønderne i Amazonas - det kræver et stædigt, grundlæggende mind set om at VILLE bæredygtighed

Især sporbarhed - hvor ingredienserne præcis kommer fra - oplever Robert Kirstejn Schmidt en logisk stigende interesse for.

”Vi arbejder målrettet på, at alle ingredienser tydeligt kan spores helt tilbage til landsbystadiet. Hvis vi for eksempel gerne vil have, at alle vores produkter KUN transporteres med el-biler, kan vi være med til at arbejde i en retning, hvor det bliver muligt i Danmark og verden. For nok er vi små, men vores ambitioner omkring bæredygtighed er kæmpestore”.

Gode råd fra Robert Kirstejn Schmidt

  • Med bæredygtighed arbejder du i spændfeltet mellem ambition og realisme. Det handler om at være begge dele og holde balancen i dét.
  • Husk at eksterne faktorer kan gøre, at du må trække i land, hvis dine ambitioner er urealistiske. Og det er skidt. Det er bedre at have styr på realistiske muligheder, evt. opfinde dine egne løsninger, og så være ambitiøs i dét.
  • Husk, at intet er umuligt - verden flytter sig. For 15-20 år siden var det meget frelst at foreslå, at en virksomhed skulle have en CSR-strategi for sin sociale bæredygtighed. I dag er det ikke bare legitimt at tænke og agere bæredygtigt - det er næsten gammeldags og outdated ikke at gøre det.

Vil du vide mere om bæredygtighed?

Find konsulenter, viden, tilbud og cases om emnet bæredygtighed.

Find mere om bæredygtighed

Kontakt

Steven Møller

Steven   Møller

Se fuld profil

Anne Handlos

Anne Handlos

Se fuld profil

Få hjælp nu
kontakt os her
(sætter cookie)