Grøn Business: Fremtiden er nu

Læs vores publikation om grøn omstilling her

Velkommen til den grønne omstilling – Fremtiden er nu!

I Copenhagen Business Hub møder vi årligt mere end 1000 virksomheder, der søger assistance til skalering, styrkelse af deres organisation, at komme ud på eksportmarkederne, innovation og meget mere. En stadig større del af de virksomheder, vi møder, ser forretningspotentiale i den grønne omstilling, der sker globalt. Virksomhederne kommer fra stort set alle brancher, er på forskellige modningstrin og i meget forskellige størrelser. Overordnet ser vi nye forretningsmodeller, hvor virksomheder drejer sig mod lukkede kredsløb, digitalisering, produktion per efterspørgsel (PPE), deleøkonomi og cirkulær økonomi eller laver forretning på genbrug og genanvendelse.


I vores arbejde med virksomheder, der tænker grøn omstilling ind i deres forretningsmodel, bliver vi ofte præsenteret for det, nogle ville kalde futuriske løsninger. Løsninger som mange af os forventer – eller håber på – vil komme i nær fremtid. Men flere af disse løsninger eksisterer allerede. Derfor siger vi, at fremtiden er nu.

Grøn omstilling handler imidlertid ikke kun om at udtænke nye løsninger. Det handler også om at blive dygtigere til at sætte dét, der allerede fungerer godt, bedre i spil og dermed øge anvendelse og økonomi i de produkter og services, der samtidig bidrager til en miljøvenlig bundlinje.


Publikationen har til formål at sætte fokus på denne grønne omstilling og de tendenser, vi oplever i markedet og hos de virksomheder, vi arbejder med. Vores ambition er at tydeliggøre og konkretisere, hvad grøn omstilling handler om og komme med helt konkrete eksempler fra virksomheder, der har fået succes med grønne løsninger – blandt andet virksomheder, der har været gennem Copenhagen Business Hubs program Grøn Vækst via Grønne Forretningsmodeller – et program, der understøtter virksomheder i at udnytte det grønne forretningspotentiale og samtidig bidrage positivt til samfundet.

Vi håber, at du gennem denne publikation bliver inspireret og lærer mere om, hvad grøn omstilling indebærer, og at du får øjnene op for, hvilke muligheder og udfordringer det byder på.


Vi glæder os til at høre fra dig!

God læselyst,

Copenhagen Business Hub, oktober 2018

Publikation - Grøn Business
Dette forord er del af publikationen "Grøn Business - fremtiden er nu"(2018), som du kan downloade her

Vil du være med?

Vi rekrutterer netop nu virksomheder til det kommende hold. Kontakt projektleder Robert Schmidt for mere information eller book et uforpligtende møde til en snak om mulighederne i din virksomhed.

Kontakt

Robert Kirstejn Schmidt

Robert Kirstejn Schmidt

Speciale: Forretningsudvikling, iværksætteri, opstart, finansiering, netværk, partnerskaber, foreninger, ngo, grøn teknologi, social enterprise.

Læs mere om programmet her

Læs, hvad pressen skriver om Grøn Vækst via Grønne Forretningsmodeller, og hvad andre virksomheder har fået ud af at deltage i programmet.

Parterne bag

euGreater CopenhagenRegion Hovedstaden

Sidst opdateret: 13.05.2019