Iværksætterpuljen - kompetenceløft til iværksættere

Få op til 25.000 kr. til nye kompetencer i din virksomhed

Virksomheder der lærer nyt, skaber vækst. Derfor kan du nu få op til 25.000 kr. fra Iværksætterpuljen til at skaffe ny viden, der kan løfte din forretning. Find et kursus og ansøg Iværksætterpuljen om tilskud på op til 80 pct. af regningen.

Logo iværksætterpuljen

Hvilke kompetencer mangler du, for at din iværksættervirksomhed løftes til næste niveau?

Har du brug for viden om digital markedsføring og salg? Måske et kursus i ledelse, økonomistyring eller i værktøjer til at nytænke forretningen?

Iværksætterpuljen understøtter iværksætteres udvikling og vækst – og det er faktisk meget enkelt: Find det kursusforløb du har brug for og vi dækker op til 80 pct. af regningen. Det kan være et forløb med et eller flere kurser, alene eller med andre – dog kan du maksimalt få 25.000 kr. i tilskud.

Har du brug for afklaring?

Hvis du er i tvivl om, om Iværksætterpuljen er det rette tilbud til dig og har behov for afklaring af, hvilken kompetenceudvikling din virksomhed har behov for, står Erhvervshusene klar til at hjælpe. Kontakt dit Erhvervshus og få sparring til, hvilken vej du skal gå, inden du søger tilskud i Iværksætterpuljen.

Dit behov - dit valg

Gennem Iværksætterpuljen kan du søge tilskud til lige netop de udfordringer, du bokser med. Det kan være et eller flere opkvalificerende kurser eller emner, som tilsammen udgør en helhed. Du kan også gå sammen med andre iværksættere om et helt unikt forløb.

Deltag på:

 • Kursusforløb hos almindelig kursusudbyder
 • Individuelt kursusforløb med ekstern underviser – konsulent, rådgiver eller ekspert målrettet virksomhedens kompetenceudvikling
 • Særligt tilrettelagt forløb for flere iværksættere med ekstern underviser

Ansøgning og krav om deltagelse

Du skal være iværksætter med et CVR nr. under 5 år og have max. 5 ansatte. Du skal som ejer af virksomheden selv ansøge og deltage i kompetenceudviklingsforløbet.

Download skemaet, udfyld det og ansøg her

Download ansøgningsskema

Har du spørgsmål til ansøgningen? Så kontakt os her: ivaerksaetterpuljen@ehsj.dk

FAQ om Iværksætterpuljen

Her finder du svar på de oftest stillede spørgsmål om Iværksætterpuljen og ansøgningsprocessen.

 • Du får op til 25.000 kr. til kompetenceudvikling.
 • Du får 80% af regningen betalt - dog maksimalt 25.000 kr.
 • Min. 20% i egenbetaling.

Tilmeld dig f.eks. et kursus til i alt 27.500 kr. ex. moms. Betal selv 5.500 kr. og få refunderet 22.000 kr. i Iværksætterpuljen.

Eller deltag i et kompetenceforløb til 45.000 kr. ex. moms. Her får du refunderet det fulde støttebeløb på 25.000 kr. og betaler selv 20.000 kr. svarende til 45% af det fulde beløb ex. moms.

Nej. Det er et ufravigeligt krav, at dit CVR.nr. er under 5 år gammelt fra stiftelsesdatoen, som fremgår på virk.dk. Vi kan derfor desværre ikke tage højde for, at du har påbegyndt en ny aktivitet inden for samme CVR-nummer, eller om dit CVR. nr. har været ubrugt de sidste 5 år - alderen på din virksomhed tages fra stiftelsesdatoen på virk.dk. Det er ikke muligt at give dispensation til CVR-numre, som er over 5 år gamle.

Nej. Kompetenceforløb og kurser må ikke vare længere end 6 uger fra start- til slutdato - svarende til 30 kursusdage, og der kan ikke gives dispensation for dette krav. Hvis der er mere end 6 uger mellem start- og slutdato i ansøgningen, kan forløbet ikke godkendes.

Nej. Det er ikke muligt at søge mere end én gang. Når du først har fået godkendt en ansøgning og fået tilsagn, kan du ikke ansøge om at få tilskud til et nyt forløb.

Nej. Puljen dækker udelukkende kompetenceudvikling og ikke drift, produktion, indkøb af systemer, transport eller overnatning mm.

Nej. Din ansøgning skal først godkendes, inden du kan begynde kompetenceudviklingen. Der gives ikke tilskud til et påbegyndt eller afsluttet forløb.

Vi behandler ansøgningerne løbende, og du vil få svar indenfor 1-2 uger.

Iværksætterpuljen kan søges indtil 31.12 2021, eller indtil midlerne er opbrugt.

Tilbuddet skal som minimum indeholde:

 • Dato for tilbud/screendump (max. 3 år gammelt ved upload af ansøgning).
 • Beskrivelse af opgaven.
 • Pris.
 • Rådgivers navn, CVR-nummer og kontaktoplysninger.
 • Tidshorisont for forløbet (start- og slutdato).

Husk også at indsende det valgte tilbud sammen med din ansøgning.

Det er vigtigt, at du undersøger, hvilke muligheder du har for kompetenceudvikling, og derfor skal markedet altid afsøges. De indhentede tilbud skal være sammenlignelige, men behøver ikke være fuldstændig ens.

Nej, det er ikke muligt at vælge en udenlandsk leverandør. Der ydes kun tilskud til forløb med nationale leverandører.

Partnerne bag Iværksætterpuljen

Kontakt

Frederik Müntzberg

Frederik Müntzberg

Se fuld profil

Få hjælp nu
kontakt os her
(sætter cookie)