4 udvalgte virksomhedscases

Læs mere om, hvem der har fået hjælp til hvad.

Guldsmeden Hotels gruppen, der råder over flere hoteller i København, får – i fællesskab med en række andre hotelaktører i København - penge til at udvikle en online bookingportal, som skal være et alternativ til de dominerende internationale OTA’er (Online Travel Agencies).  

Gennem stigende markedsandele presser disse sites de Københavnske hoteller til at aflevere store kommissioner på mellem 15 og 23 procent, og de fungerer som et fordyrende mellemled, der presser hotellernes indtjening markant.

Direktør Sandra Weinert fra Guldsmeden Hotels siger om løsningen:

”Det her kan få en revolutionerende betydning for de Københavnske hoteller, for København som turistdestination og for forbrugerne, som vil opleve større gennemsigtighed og blive bedre stillet.

Alle de milliarder, vi som branche i dag er tvunget til at sende ubeskattet ud af landet, kan nu blive herhjemme og arbejde for øget markedsføring af destinationen, og udvikling i en branche, som historisk leverer store summer til samfundets fælles bundlinje og skaber mange arbejdspladser. Hvis alle de Københavnske hoteller går med, står vi enestående stærkt.” 

Zoologisk Have København får penge til at udvikle et nyt digitalt skole- og formidlingsformat, så man kan komme ud til de skoler og institutioner, der enten af praktiske, logistiske eller økonomiske årsager ikke kan komme til Haven.


ZOOs nye tiltag på digital undervisning og arrangementsplatform vil bringe naturbevarelse ud i hele landet på en helt ny måde.

”Covid-19 har lært os alle sammen værdien i at være omstillingsparate og digitalt manøvredygtige. Med den generøse bevilling får vi nu mulighed for at bygge videre på de erfaringer, og resultatet bliver, at vi kan tilbyde mere digital undervisning og flere arrangementer, der rykker online. Det glæder jeg mig meget over, for i dag er det ikke nok at tilbyde unikt content – det skal også ud og leve og skabe fascination,” siger administrerende direktør Jørgen Nielsen fra Københavns ZOO.

Rejsearrangøren MyCruise Aps får penge til at implementere og opbygge digitale bestillingsmoduler til to nye produkter i deres portefølje.

Det drejer sig om flodkrydstogter og luksuskrydstogter, som begge er rejseformer, der foregår mere lokalt og på mindre skibe med langt færre personer. Efter en test blandt kunderne i sommeren 2020 forudser virksomheden stor efterspørgsel på denne type rejser, når verden begynder at lukke op igen, og de nye produkter skal desuden hjælpe virksomheden med at sprede sin risiko ved at kunne tilbyde kunderne mere corona-venlige rejseformer.

Direktør og partner Claus Jensen fra MyCriuse fortæller:

”Det har en kæmpe betydning for MyCruise, at vi får økonomisk hjælp via Omstillingspuljen. Vi har stort set haft nulomsætningen siden nedlukningen i marts, og vi forventer først stigende omsætning igen fra april måned af, så det er svært at finde finansiering til de initiativer og omstillingsplaner, som vi har i tankerne. Nu kan vi pludselig gå i gang med disse projekter indenfor kort tid, hvilket gør at vi forventer, at vi hurtigere kommer tilbage til en positiv drift igen og kan være med til at vi kan genoptage vores vækstrejse og internationalisering, som vi var godt i gang med før Covid-19. Vi er virkelig glade og taknemlige for at få en andel af denne pulje, og vil gøre alt hvad vi kan for at få mest mulig ud af disse midler og forhåbentlig kunne ”tilbagebetale” med at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark”.

Restaurant Fuego i København får penge til at skabe ekstra indtjening gennem at etablere og udleje veludstyrede mødelokaler og indkøbe inventar til mere udendørs servering med bedre afstand mellem bordene.


Der skal desuden investeres i et online bookingsystem til take-away mad og til indkøb af egne el-ladcykler med brandingbudskaber, så restauranten opnår mere eksponering og samtidig kan sikre en god og bæredygtig kundeoplevelse ved levering af maden.

Direktør Juan Jose Frederik Alvarez Nissen siger:

”Vi har været gennem en periode, hvor vi har skullet gennemtænke vores koncept og vores business-model, og vi har måttet nedjustere på lønninger, menu og ansatte. Med den nye nedlukning kan vi ikke presse mere ude af vores system. Omstillingspuljen giver os mulighed for arbejde med nye områder, beholde vores medarbejdere og tilbyde flere alternativer til nye og gamle kunder. Vi har været gennem kriser før, men aldrig en som den her, hvor vi skal starte forfra. Støtten fra puljen giver os mulighed for at opruste og gøre vores virksomhed konkurrencedygtig i det næste år. Alle her hos Fuego takker for den her mulighed.”

Få hjælp nu
kontakt os her
(sætter cookie)