Grøn Vækst-program skaber eksporteventyr hos Rudolph Care

Gazellevirksomheden Rudolph Care har høstet værdifuld viden i Grøn Vækst-programmet og er nu klar til at indtage nye markeder. Kompetent rådgivning har resulteret i en vækstplan, der skal gøre Rudolph Care til international markedsleder på økologiske og bæredygtige skønhedsprodukter i luksuskategorien.

gv_rudolph-care_1

Foto: Asger Mortensen, udlånt af Rudolph Care

På ti år har Rudolph Care cementeret sig som det foretrukne luksusbrand, når forbrugeren ønsker at kombinere naturlige skønhedsprodukter med høj effekt. I 2018 kom virksomheden ud med et resultat før skat på 13 mio. kr. og et brændende ønske om at blive mere bæredygtige og skabe forandring i industrien.

Rudolph Care tilmeldte sig derfor Grøn Vækst-programmet hos Copenhagen Business Hub. Programmet hjælper virksomheder med at øge væksten ved at udvikle de grønne muligheder i deres eksisterende forretning.


“Grøn Vækst har inspireret, løftet og rykket os”
For Rudolph Care var målet med at deltage i Grøn Vækst-programmet at skabe fokuseret vækst og endnu bedre indtjening. Og det har ejerleder Andrea Elisabeth Rudolph og hendes team ikke fortrudt.

”Jeg kan af et oprigtigt hjerte anbefale SMV’er at deltage i Grøn Vækst. Jeg synes, de har formået at favne os og sætte præcis vores udfordringer i fokus. Rudolph Care er født grøn, men alligevel har Grøn Vækst-programmet både inspireret, løftet og rykket os i deres regi,” siger Andrea Elisabeth Rudolph.

Hun har sammen med salgs- og økonomichef Jane Skovdal Frobenius brugt de seneste måneder på at skære forretningen til i samarbejde med resten af personalegruppen og rådgivere fra Grøn Vækst-programmet.


Nye markeder med mere ro i maven

Virksomheden har en god drift og har godt fat i det danske og norske marked. Med ti år på det nordiske marked er de nu klar til at rykke videre til næste niveau. Men det kan være en udfordring for en forholdsvis lille virksomhed at få næsen op af driften og tage hul på strategiarbejdet, fortæller Jane Skovdal Frobenius.

“Folkene fra Grøn Vækst kom med en tilgang og et program, som har guidet os og fået os sikkert igennem et velstruktureret strategiforløb. Derfor har vi landet en konkret 5-års plan, som har gjort os endnu mere fokuserede og endnu mere dedikerede, så vi nu er klar til at indtage nye markeder med en stor ro hos medarbejderne,” siger salgs- og økonomichefen.

Jane Skovdal Frobenius fortæller, at folkene bag Grøn Vækst-programmet har introduceret en ny måde at arbejde på, som har sendt virksomheden op i et nyt gear.

“Vi kommer gennem rigtig mange workshops, der giver et klart og brugbart output. Grøn Vækst formår at samle kvalificerede folk fra erhvervslivet, som leverer viden, som alle i programmet kan lære noget af. Det er ofte viden, vi ikke vidste, vi havde brug for, og det rykker os,” siger Jane Skovdal Frobenius.

“Vi går ikke på kompromis med indtjeningen”

Når hun bliver bedt om at fremhæve, hvad det præcis er i programmet, som gør Rudolph Care så begejstret, svarer hun:

“De er virkelig hjælpsomme folk, som tror på os og på projektet og samtidig tør skubbe til os. Og selvom programmet er støttet af EU, er det hverken tungt eller bureaukratisk. Tværtimod.”

Ejerleder Andrea Elisabeth Rudolph og resten af deltagerne fra Rudolph Care anbefaler andre virksomheder at gå ind i programmet, hvis de har et ønske om at skabe grøn forandring og samtidig ikke vil gå på kompromis med indtjeningen.

“Den grønne omstilling behøver ikke at koste penge. Gør du det klogt, giver det øget omsætning og bedre indtjening, siger Jane Skovdal Frobenius, som bliver bakket op af ejerlederen.

”Programmet er i høj grad båret af de dygtige personligheder, som har været omkring os i forløbet. De skal have en kæmpe ros,” siger Andrea Elisabeth Rudolph.

Op i gear på eksporten

Rudolph Care vil ikke løfte sløret for, hvor meget virksomheden forventer at vækste de kommende år. Men efter deltagelsen i Grøn Vækst-programmet har Rudolph Care sat turbo på eksporten til en række nye markeder.

“Vi har store forventninger til den vækst, vi skal igennem. Her kommer vi til at fokusere på vores eksport. Vi skal udbrede bæredygtige, effektive og miljøvenlige skønhedsprodukter til hele verden,” siger Jane Skovdal Frobenius.

Vil du være med?

Vi rekrutterer ikke i øjeblikket nye virksomheder, men kontakt projektleder Anne Handlos for mere information eller lign. tilbud, eller book et uforpligtende møde til en snak om mulighederne i din virksomhed.

Læs mere om programmet her

Læs, hvad pressen skriver om Grøn Vækst via Grønne Forretningsmodeller, og hvad andre virksomheder har fået ud af at deltage i programmet.

Parterne bag

euGreater CopenhagenRegion Hovedstaden

Publikation

Grøn Business: Fremtiden er nu Læs vores publikation om grøn omstilling her.

Kontakt

Anne Handlos

Anne Handlos

Se fuld profil

Få hjælp nu
kontakt os her
(sætter cookie)