Inspiration til selvhjælp

Regeringen har i forbindelse med Corona/ COVID-19 fået mandat til at indføre omfattende begrænsninger, som vil påvirke din virksomhed. F.eks. lukning af caféer/restauranter, detailhandel og serviceerhverv, samt begrænsning af social kontakt. Et fald i omsætning og ændrede forbrugsmønstre vil følge, og måske bide sig fast.

Her følger inspiration til tanker som vi mener at du bør gøre dig om din virksomhed, så du nemmere kommer igennem krisen.

Kan du fortsætte med at generere indtægter, på nye måder?


Ethvert salg betyder noget. Hvad kan du gøre for at generere indtægt, selvom det betyder afvigelser fra din normale forretningsdrift?

1. Kan du sælge gavekort eller vouchers?
Dette kan være en enkel og effektiv måde at bidrage til dit cashflow på, samtidig med at dine kunder kan nyde den fulde oplevelse af din ydelse i fremtiden.

2. Kan du tilbyde leverings- eller afhentningsmulighed?
Dit værditilbud og din leverance skal tilpasses situationen. Selvom kunderne ikke kommer til dig, kan de have brug for dit produkt eller din ydelse alligevel. Overvej om du kan levere via digitale eller andre alternative leveringskanaler.

3. Kan du justere dit produktsortiment?
Mange kunder vil den kommende tid ikke være på udkig efter totalløsninger. Tilbyd dem delløsninger, med en opfordring til at støtte dig med hurtige, små ordrer.

4. Kan du tilbyde rabatter?
Selvom du normalt ikke ville gøre dette, kan du tilbyde dem prisnedslag, der kan indløses øjeblikkeligt. Måske med en rabatkupon, der kan indløses inden en fremtidig dato.

5. Kan du sælge dine egne varer?
Hvis du har varer eller ydelser, der normalt sælges gennem mellemhandlere, kan du fortælle dine kunder at de har mulighed for at købe direkte, via din hjemmeside.

6. Kan du tilbyde online workshops, masterclasses eller salgsmøder?
Hvis du har viden eller erfaringer du kan dele, behøver det ikke ske personligt. Opret tilbud hvor du sælger begivenheder via videokonferencer på Skype eller Zoom.
Det kan være en god idé at indrette et ”studie” hjemme, et sted du hurtigt kan træde ind i. Husk at din påklædning også sender et signal, så hav noget pænt hængende klar. Sørg for at du fremstår så professionel som muligt.

7. kan du udnyttte ledige ressourcer til at forberede fremtiden?
Et fald i omsætning betyder, at du sandsynligvis får mere tid og flere menneskelige ressourcer til rådighed. Lad ikke disse ressourcer gå helt tabt!
Hvis du bruger dem godt, er der sikkert en lang liste over ting, du normalt ikke har haft tid til at gøre.


Kan du lave yderligere tiltag for at styrke din forretning?

Læs mere om hvordan du styrker din virksomheds forretningsmodel.

Kan du planlægge fremtiden?
- Arbejd med nye koncepter eller udvikling af de eksisterende
- Udfør digitale markeds- og konkurrentundersøgelser
- Har du administrative eller logistiske flaskehalse?
- Opdater dit website
Få mere viden om digital markedsføring.

Kan du opfriske virksomhedens rutiner?
I en travl hverdag kan ”best practice” utilsigtet blive normen. Gennemgå dine processer og værktøjer sammen med dit team, så de er klar når virksomheden kommer i gang igen.
Lav evt. en ny handlingsplan.

Vi kan hjælpe dig med et økonomicheck.

Kan du tilføje lidt ekstra glans til butikken?
Har du en fysisk placering, en vognpark eller lidt rod i omgivelserne kan du benytte lejligheden til at foretage rengøring og udføre forskellige vedligeholdelsesopgaver. Gøre det, der normalt udsættes.

Kan du opdatere indhold på de kanaler du selv ejer?
Forbered visuelt indhold og komplekse tekster, som du kan arkivere til fremtidigt brug.
Skabelse af indhold til produktblade og websites er tidskrævende, og involverer ofte flere personer. Der skal laves nye photoshoots og tekstindhold, hvilket kræver perioder med ro. Dette kan sagtens foregå uden fysisk kontakt.
Måske er det nu du skal revidere din marketingstrategi

Brug måske mere tid på at få et overblik over dine kunder købsadfærd.

Krise-tools til dine vitale tal

Vi har skabt to beregnings-værktøjer, der giver dig overblik over din virksomheds økonomi.

Få tools tilsendt her

Coronavirus/COVID-19 og din virksomhed

Hjælpen er ofte kun et klik eller opkald væk.
Vi har skabt et overblik over dine muligheder.

Se vores oversigt her

Få hjælp nu
kontakt os her
(sætter cookie)