Sådan kommer du i gang med salgslederens vigtigste værktøj

Salget er et af de vigtigste elementer i enhver sund og bæredygtig forretning. Men hvordan sikrer du som salgsleder, at jeres arbejde med salg hele tiden er systematisk og vækstskabende?

En af de allervigtigste discipliner i dit arbejde som salgsleder er at have fuldstændig styr på virksomhedens salgs- og kundeplatform. Platformen afspejler nemlig resultaterne af de mange salgsindsatser, der allerede er blevet foretaget tilbage i tiden, og dem der sker her og nu. Den indsigt, en solid platform kan give dig, er således fundamentet for at kunne fastholde og udbygge omsætningen i fremtiden.

Platformen har tre dimensioner og enhver platform bør være stærk på alle tre. Platformen beskriver;

  1. virksomhedens kundemix (fordelingen af omsætningen på kunder/segmenter)
  2. virksomhedens produktmix (fordelingen af omsætning på produkter/produktgrupper)
  3. hvor loyale virksomhedens kunder er (kundens tilfredshed og graden af gensalg)

En sund kundekultur

Selv om du som salgsleder (eller driftsleder) har ansvaret for og bliver målt på, hvor godt jeres salgs- og kundeplatform udvikler sig, kan du ikke løfte opgaven alene. Opgaven skal understøttes af en stærk salgs- og kundekultur i din virksomhed, fordi det at kunne levere kunden den rette løsning, i den rigtige kvalitet, i rette mængde og til rette tid, involverer stort set alle led i din organisation og stiller store krav til en sund kundekultur.

3 gode råd til salgslederen:

  • Gå i dybden med din virksomheds salgs- og kundeplatform og skab indsigt i, hvordan fordelingen af omsætningen på hhv. kunder/kundesegmenter og produkter/produktgrupper samt graden af loyaliteten hos jeres kunder ser ud i dag.
  • Find herefter ud af, hvilke salgsindsatser, på hvilke områder, der er vigtigst for jer på kort og på lang sigt, for at lykkes med jeres ambitioner og mål
  • Involvér din organisation og motivér til og opbyg en sund kundekultur, der støtter op omkring jeres fælles målsætning.

Som forretningsudvikler hos Copenhagen Business Hub – Erhvervshus Hovedstaden kan jeg hjælpe med at afdække din forretnings udviklingspotentiale gennem en screening af de fokusområder, der skal være med til at sikre dig en sund og bæredygtig forretning i mange år frem.

Vil du vide mere?

Steen Pedersen

Steen Pedersen

Se fuld profil

Få hjælp nu
kontakt os her
(sætter cookie)