Gå til sidens indhold

Indhold er hentet

Indhold er hentet

Case

Ingwersen A/S vil fremme dansk gastronomi gennem innovation og bæredygtighed

Ingwersen vil være frontløbere, når det gælder innovation og bæredygtighed inden for salg af frugt og grønt – og sparring med Erhvervshuset om bl.a. ESG-rapportering skal være med til at indfri ambitionerne.

Casper Muusfeldt på lageret i Høje Taastrup

Indhold er hentet

Ingwersen er en familieejet engrosvirksomhed, der specialiserer sig i handel med frugt og grøntsager. Virksomheden beskæftiger 36 årsværk og leverer til større danske virksomheder, hoteller, restauranter, forlystelsesparker og færgeselskaber. Ingwersen har en lang historie bag sig og er fortsat en ejerledet familievirksomhed med Casper Muusfeldt i spidsen. Virksomheden fokuserer på danske, lokale og økologiske råvarer, og for Casper Muusfeldt er kvalitet afgørende og det, der adskiller Ingwersen fra mange af konkurrenterne. Derfor er den direkte dialog med både leverandører og kunder vigtig, og det er her Casper Sundin, Head of Innovation, kommer ind i billedet. Som tidligere kok på bl.a. Søllerød Kro har han indgående kendskab til værdikæden og fungerer derfor som bindeled mellem leverandører og kunder.

Fra venstre Casper Sundin, Casper Muusfeldt, Naja Bonde Sørensen og Steen Pedersen.

Indhold er hentet

Lige som kvalitet er et vigtigt konkurrenceparameter for Ingwersen, er bæredygtighed også godt på vej til at blive det. Ikke mindst fordi flere og flere større kunder stiller krav til bæredygtighed, herunder at Ingwersen tilslutter sig Science Based Targets initiative (SBTi), som hjælper virksomheder med at sætte mål for reduktion af drivhusgasemissioner baseret på videnskabelige data. 

Denne datadrevne tilgang til handling passer perfekt til Ingwersens bæredygtighedsstrategi, og derfor har de sat sig for at opnå en SBTi-certificering. Casper fortæller:

Bæredygtighedsarbejdet bliver afgørende, hvis vi skal fastholde kundernes tillid og vores egen konkurrenceevne og i sidste ende overleve som virksomhed

Specialist skal sikre fremdrift og forankring af bæredygtighedsindsats
Casper Muusfeldt, der i starten selv drev arbejdet med bæredygtighed, indså hurtigt, at han havde brug for hjælp. I 2022 indledte han derfor et vejledningsforløb hos Steen Pedersen, senior forretningsudvikler i Erhvervshus Hovedstaden. Som noget af det første anbefalede Steen Casper at ansætte en medarbejder, som skulle sikre et dedikeret fokus på bæredygtighed. Valget faldt på Naja Bonde Sørensen, som i dag bærer titlen Fødevarespecialist i kvalitet, sikkerhed og bæredygtighed.

Naja Bonde Sørensen

Indhold er hentet

I sparringsforløbet har Naja og Casper bl.a. arbejdet med værktøjet Bæredygtighedshjulet, som har hjulpet dem med at identificere konkrete indsatsområder, især i forhold til virksomhedens CO2-aftryk. Steen har desuden anbefalet, at Ingwersen arbejder med en dobbeltvæsentlighedsanalyse baseret på dialog med kunderne, for at definere de mest relevante bæredygtighedsområder, og det har sat yderligere skub i arbejdet med Scope 3 og hele værdikædeleddet og ikke mindst den overordnede ESG-rapportering. 

Steen har ifølge Naja  spillet en afgørende rolle i forhold til at navigere i bæredygtighedens kompleksiteter: 

At arbejde med bæredygtighed kan føles meget teoretisk, men Steen har hjulpet os med at konkretisere og prioritere vores indsatser, og det har gjort, at vi har fået en klar retning og struktur

Casper Muusfeldt og Steen Pedersen

Indhold er hentet

Bæredygtighedsindsats skal give mening i hele værdikæden
Bæredygtighedsrejsen for Ingwersen er kun lige begyndt, og næste skridt er at udarbejde den første ESG-rapport. På længere sigt er målet at gøre bæredygtighedsrapporteringen digital og tilgængelig for kunderne. Casper fortæller, at sparringen med Steen har givet ham mod på at være ambitiøs i arbejdet med bæredygtighed:

Sparringen med Steen har givet os en enorm tryghed, der gør, at vi tør være ambitiøse, og det bliver afgørende, hvis vi vil nå derhen, hvor arbejdet med bæredygtighed begynder at give værdi både for os, vores leverandører og vores kunder

Casper Muusfeldt

Indhold er hentet

Netop bæredygtighed kombineret med et fortsat fokus på kvalitet skal hjælpe med at indfri Ingwersens ambition om at blive den foretrukne partner for professionelle køkkener i Danmark. Casper uddyber:

”Bæredygtighedsindsatsen giver mening på alle planer, men fordi kunderne også kræver det, skal de – og vores leverandører – være en del af arbejdet. Det er ret vigtigt for os.”

Borgmester glæder sig over fokus på grøn omstilling
Erhvervshus Hovedstaden besøgte for nylig Ingwersen A/S sammen med Høje Taastrup Kommune, som med sin Klimaplan 2030 har høje ambitioner om at udlede mindre CO2, og det skal kommunens virksomheder også bidrage til. Derfor glæder det borgmester Michael Ziegler, at Ingwersen A/S arbejder målrettet med den grønne omstilling:

”Vi bliver nødt til at løfte i samlet flok, og derfor er det spændende at høre om Ingwersens arbejde med at udarbejde konkrete handlingsplaner for deres ESG-rapportering. Ikke kun fordi deres kunder beder om det, men fordi det giver mening i forhold til den grønne omstilling.”
 
Med på virksomhedsbesøget var udover borgmester Michael Ziegler fra Høje Taastrup Kommune erhvervschef Anne-Mette Felby. Fra Ingwersen A/S deltog udover Casper Muusfeldt Naja Bonde Sørensen, Fødevarespecialist i kvalitet, sikkerhed og bæredygtighed og Casper Sundin, Head of Innovation. Erhvervshus Hovedstaden var repræsenteret ved administrerende direktør Katrine Joensen, konsulentchef Flemming Troelsen og senior forretningsudvikler Steen Pedersen.

Indhold er hentet

Savner du sparring om og inspiration til bæredygtighedsarbejdet?
Så er vi klar til at hjælpe dig. Både Steen og vors andre dygtige kolleger kan give dig 1:1 sparring og guide dig til økonomiske tilskud og privat rådgivning. Læs mere her

Ingwersen A/S har fået sparring af:

Indhold er hentet

Non-interactive preview

Complete this setup to unlock your widget